Locuitorii din zona Vîrşeţ vor avea sistem de alertare în caz de dezastre!

Municipalitatea din Vîrşeţ este parteneră într-un proiect transfrontalier de gestionare a situaţiilor de urgenţă, derulat împreună cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin, ISU Semenic, şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă. Proiectul a fost lansat astăzi la Reşiţa, în prezenţa unei importante delegaţii din Serbia, printre care şi reprezentantul Primăriei Vîrşeţ, Marina Putnik, șeful Serviciului Proiecte Transfrontaliere.

„Prin acest proiect vom achiziţiona maşini mari care să poată interveni la situaţii de urgenţă. La fel de importantă pentru noi este platforma, care în România este deja dezvoltată la nivel naţional, RO-alert. Noi dorim o astfel de platformă pentru cetăţenii din zona Vîrşeţ. De asemenea, ne interesează foarte mult semnarea unui acord de colaborare pe termen lung între statele noastre pentru a acţiona mult mai bine în situaţii de urgenţă”.

Proiectul „Reţea comună durabilă pentru situaţiile de urgenţă din Banat” are o valoare de aproape 1,5 milioane de euro, este finanţat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia şi are o perioadă de implementare de 24 de luni.

De același autor

Related Articles