[VIDEO-AUDIO] Prof. Iosif Korka, omagiat și în acest an la Caransebeș. Tinerii atleți s-au întâlnit cu multipla campioană Paula Ivan și cu președintele FRA, Florin Florea

909

Județul Caraș-Severin găzduit la finalul săptămânii trecute două evenimente sportive, ce au reunit în Banatul Montan mai mulți medaliați olimpici, mondiali și europeni.

Dacă la Reșița s-au reunit gimnaștii, la Caransebeș în prim plan au fost atleții. Aceasta la întrecerile celei de a 23-a ediție a ”Memorialului Iosif Korka”. A reunit la start aproximativ 200 de participanți din mai multe județe ale țării, care s-au întrecut în  4 probe ale atletismului. Au fost sportivi legitimați la cluburi din vestul țării, dar și de la Pitești.

Ca și anul trecut, la concurs a asistat și multipla campioană, Paula Ivan, împlinită sufletește că se află din nou alături de micuții sportivi:

Paula Ivan este şi astăzi deţinătoarea recordului olimpic în proba de 1500 de metri, stabilit în anul 1988 la Olimpiada de la Seul şi medaliată cu argint la proba de 3000 de metri din cadrul aceleiaşi Olimpiade.

Pentru prima dată la Caransebeș s-a aflat și președintele Federației Române de atletism, Florin Florea, care vede în această zonă una cu un adevărat potențial de dezvoltare, inclusiv pe plan sportiv:

 

Cei mici s-au bucurat foarte mult că au avut ocazia să concureze la Caransebeș și mai ales să se întâlnească cu aceste personalități ale atletismului românesc:

Fostă atletă de performanță, prof. de educație fizică și sport Oana Staicu, pregătește atleții din clubul privat Giroc Chișoda. Împreună cu soțul ei, reșițeanul Sorin Staicu se ocupă de pregătirea acestor atleți și au fost prezenți la Memorialul ”Iosif Korka” din Caransebeș:   

Primăria orașului Caransebeș a asigurat și un fond de premiere pentru câștigători. Primarul Felix Borcean a asistat la întreceri, motivat să susțină în continuare acest gen de evenimente:

 Prof. Cristian Dragomir: Prof. Iosif Korka a fost un sufletist al atletismului!

Concluziile după această ediție le-am tras împreună cu antrenorul emerit, prof. Cristian Dragomir, cel care este principalul organizator:

Regretatul prof. Iosif Korka a fost unul dintre antrenorii reprezentativi ai CSS Caransebeș cu rezultate deosebite la nivel național.

sursa foto: Cristina Corocan