Ultimul week-end cu trafic deschis pe Transfăgărăşan şi Transalpina

169

Este ultimul sfârşit de săptămână cu circulaţie deschisă pe tronsoanele de altitudine de pe Transfăgărăşan şi Transalpina, şosele care se vor închide de la 1 noiembrie.

Restricţionarea circulaţiei pe segmentele de la Bâlea Lac şi Obârşia Lotrului se impune pentru siguranţa şoferilor, a anunţat la RRA, Sorin Scarlaţ director general Compania de Drumuri ( CNAIR)

Vreau să anunţ că Transfăgărăşanul probabil va mai beneficia de o săptămână, maxim, de acces a tuturor turiştilor. Or să apară fenomene de polei, de îngheţ şi zăpadă. Există riscul ca din masivele sau din taluzele acelui drum să se desprindă pietre. Ăsta este momentul /motivul/ pentru care noi decidem să închidem acest drum, pentru a evita căderile de pietre pe autoturisme. Transalpina se află la o altitudine mai mare decât Transfăgărăşanul. Dacă lucrurile vor evolua în sensul negativ al prognozei, cu siguranţă există şi posibilitatea să închidem mai devreme.”

DN 7 C Transfăgărăşan este în topul celor mai spectaculoase şosele din lume în timp ce DN 67 C –Transalpina este cel mai înalt drum din România (2145 m).

sursa RRA