[FOTO] Caransebeş: expoziţia Armata română în anul centenarului Banatului. Exponate din colecţia personală general de brigadă (r.) Gheorghe Cristian Dinulică

374
mde

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş în colaborare cu Cercul Militar Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin a organizat astăzi vernisajul expoziţiei Armata română în anul centenarului Banatului. Exponate din colecţia personală general de brigadă (r.) Gheorghe Cristian Dinulică.

Evenimentul sărbătoreşte în avanpremieră Ziua Armatei Române, prin expoziţia care aduce în faţa publicului piese inedite din colecţia personală a generalului de brigadă (r.) Gheorghe Cristian Dinulică: drapele de identificare, plachete, săbii, medalii, primite de-a lungul carierei de la personalităţi militare şi civile din ţară şi străinătate. Totodată este expusă şi uniforma purtată în Afganistan, care dezvăluie latura militară, dar şi cea umană a Armatei Române. Expoziţia beneficiază de suport audio – video care va aduce în faţa vizitatorilor imagini în premieră din teatrele de operațiuni ale Armatei Române.

Expoziţia se adresează publicului de toate vârstele, fiind un bun prilej de a cunoaşte repere importante ale istoriei militare a României, dar şi povestea ofiţerului de carieră şi a omului Gheorghe Cristian Dinulică.