[VIDEO-AUDIO] Cupa Națională de Enduro Mountainbike 2019 și-a desemnat câștigătorii. Reșițeanul Robert Laszlo a cucerit locul I

Pe cele 8 trasee speciale amenajate în împrejurimile Reșiței a avut loc  sâmbătă, 12 și duminică, 13 octombrie ultima etapă din Cupa Națională de Enduro Mountainbike, organizată Asociația Bike Attack cu sprijinul Primăriei Reșița. La start s-au prezentat 150 de competitori din România, dar și din SUA, Letonia și Franța.

”Nu a fost usor, dar a fost frumos să concureze la cea mai provocatoare etapă”, au spus câțiva dintre învingători:

La întreceri au participat în premieră și rideri din Letonia. Revis este unul dintre ei și l-am întâlnit după cea de a 4-a coborâre pe traseele speciale:

Concluziile le-am tras împreună cu principalul organizator Cătălin Gavrilă, președintele Asociației Bike Attack Reșița:

Anul acesta Cupa Națională de Mountainbike Enduro a prins o amploare impresionantă, cu 6 etape organizate de Asociația Bike Atack Reșița în 5 județe din România.  Această disciplină de ciclism montan, este una dintre cele mai populare din breaslă, iar calitatea traseelor din România pune țara noastră în atenția comunității internaționale de sportivi pe două roți.

Rezultatele complete ale competiției le puteți vizualiza aici:

Cu ocazia desfășurării Metal Enduro Reșița 2019, în centrul orașului a fost instalat în premieră un circuit de Pumptrack.  Este vorba de un traseu realizat în valuri pe care cei mici, dar și cei mai mari dintre reșițeni s-au dat cu bicicleta, trotineta sau skateboard-ul. S-au bucurat de mișcare în aer liber pe pista amenajată de organizatorii de la Bike Attack Reșița în centrul civic.

Tot cu acest prilej duminică,13 octombrie participanții și cei care s-au aflat în zona centrală a Reșiței au avut ocazia să savureze deliciile culinare pregătite la Banat Brunch: aperitive, fel principal și deserturi specifice Banatului Montan. De asemenea au putut testa diferite produse din plante și apicole, cosmetice create cu ingrediente 100% naturale.  

În anul 2020, Asociația Bike Attack Reșița va continua să organizeze în țară această Cupă Națională de Enduro Mountainbike, etapele din Caraș-Severin urmând să se desfășoare doar în zona Muntele Semenic, după cum ne-a spus Cătălin Gavrilă, președintele Asociației Bike Attack Reșița.


Reșița este capitala ciclismului montan din România în acest final de săptămână. Pe 8 trasee amenajate în împrejurimile Reșiței are loc ultima etapă din Cupa Națională de Enduro Mountainbike organizată Asociația Bike Attack cu sprijinul Primăriei Reșița.

Etapa a 6-a, de la Reșița cuprinde 8 probe speciale cu un total de 60 km parcurși în cele două zile de concurs.

La start s-au prezentat 150 de competitori din România, dar și din SUA, Letonia și Franța. Se concurează la feminin și masculin, pe categorii de vârstă.

Concurenții sunt încântați de tot ceea ce oferă concursul de la Reșița, pe care-l consideră cel mai bun din țară:

Întrecerile celei de a șaptea ediție a Metal Enduro Mountaibike continuă duminică, 13 octombrie, de la ora 9, cu starturi din centrul Reșiței și se vor încheia cu festivitatea de premiere de la ora 17.00.

Cei care doresc să-i urmărească pe rideri pe trasee pot obține detalii despre locurile de desfășurare de la centrul de informații din centrul orașului.

Cele mai citite

Related Articles