Preşedintele României începe consultările cu partidele parlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis va avea vineri, 11 octombrie, o primă rundă de consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de premier, după ce cabinetul condus de Viorica Dăncilă a fost îndepărtat prin moţiune de cenzură.

Potrivit calendarului publicat de Administraţia Prezidenţială, PNL va fi prima formaţiune cu care şeful statului va discuta, iar PSD ultima.

Imediat după adoptarea moţiunii şi Viorica Dăncilă i-a solicitat preşedintelui să nominalizeze cât mai repede un nou premier. Între timp, parlamentarii PSD au discutat despre posibila excludere din partid a celor patru colegi care au votat pentru căderea Guvernului.

În ceeea ce îi priveşte pe liberali, mandatul cu care aceştia vor merge la Cotroceni va fi stabiliţ mâine dimineaţă, în Biroul Politic Naţional al partidului, a anunţat liderul Ludovic Orban.

Iar preşedintele PRO România, Victor Ponta, le-a făcut deja o invitaţie foştilor săi colegi din PSD să participe la reconstruirea unei guvernări cum a fost cea promisă în 2016.

De același autor

Related Articles