[FOTO] La Timișoara debutează un nou proiect: CiviCultura

În perioada 11-19 octombrie, timișorenii sunt invitați la 9 zile pline de ateliere de teatru, spectacole, concerte, repetiții în aer liber și marele spectacol de teatru civic CiviCultura 2019. Activitățile se vor desfășura în 4 zone din Timișoara: Parcul Dacia, Piața Mocioni (Sinaia), Parcul Regina Maria (Poporului) și Aleea Studenților, iar spectacolul final va avea loc concomitent în cele 4 ”scene urbane”, care vor fi inter-conectate prin ecrane și sisteme audio-video.

La atelierele de teatru și spectacolele  „Teatru pe pâine” sunt invitați să participe studenți din Casele de Cultură a Studenților din țară, aceștia urmând să joace în spectacolul CiviCultura din 19 octombrie, ora 19.00.

Proiectul CiviCultura, organizat de Asociația Culturală Diogene și Teatrul Thespis, a luat naștere la începutul anului 2019 din dorința de a impulsiona locuitorii orașului, prin activități culturale, să se implice în problemele din cartierele în care locuiesc. Cu ajutorul activităților derulate toată vara de către voluntarii CiviCultura, locuitorii din cele 4 cartiere au descoperit ideea de a deveni din spectatori ai vieții în comunitate actori care au posibilitatea să aducă o schimbare în bine în mediul în care trăiesc.

Astfel, finalul proiectului îi aduce pe cetățenii orașului față în față cu o sumedenie de ateliere de teatru, discuții, concerte, toate cu tematică civică, iar în data de 19 octombrie spectacolul nucleu, realizat în colaborare cu BIS Teatru din Sibiu, care va prezenta concret o comunitate ideală cu cetățeni activi și implicați.

Programul final CiviCultura este următorul:

11 – 13 octombrie la Teatrul Thespis al Casei de Cultură a Studenților – în cadrul festivalului „Teatru pe pâine” (Sala 202 „Diogene V Bihoi”)
➢ Vineri 11 octombrie ora 19.00 – Conferință de presă

➢ Vineri 11 octombrie ora 20.00 – Spectacol ”Autoportret Absurd de Țară

➢ Sâmbătă 12 octombrie ora 20.00 – Spectacol ”7 Vieți fără Tine

➢ Duminică 13 octombrie ora 20.00 – Spectacol ”MIR

➢ Ateliere de teatru (11-12 octombrie orele 11.00-20.00)

14 – 18 octombrie în cele 4 scene urbane (Parcul Dacia, Piața Mocioni / Sinaia, Parcul Regina Maria / Poporului, Aleea Studenților)
➢ 17:00 – 19:00 – Repetiții cu public
➢ 19:00 – 20:00 – Evenimente diverse (Spectacole de teatru, concerte Tapinarii, CivicTalks, Proiecții de filme)
➢ 20:00 – 21:00 – Repetiții cu public


19 octombrie ora 19 – ”CiviCultura 2019 – Un spectacol al orașului”, interconectat în toate cele 4 scene urbane: Parcul Dacia, Piața Mocioni / Sinaia, Parcul Regina Maria / Poporului, Aleea Studenților.

Proiectul CiviCultura a fost lansat la Timotion 2019.

Proiectul este realizat de Asociația Culturală Diogene și Teatrul Thespis, în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.”

CiviCultura și spectacolul – nucleu sunt realizate și cu sprijinul Casa de Cultura a Studentilor Timisoara, FITT Timisoara, Fundația Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara.

Parteneri media: TVR Timisoara, Radio Europa Liberă România

Sponsori: Intel Movidius, Optilux.

Cele mai citite

Related Articles