Poliția Locală din Lugoj a demarat o nouă acțiune împotriva comercianților de mașini second hand, care ocupă parcările publice din municipiu.

Locurile de parcare din Lugoj, insuficiente pentru numărul mare de autovehicule din municipiu, întind la maxim nervii șoferilor dar și a locuitorilor ce au proprietățile învecinate cu anumite artere circulate. Principala cauză este faptul că vânzătorii de mașini ocupă cu săptămânile, zeci de locuri de parcare de pe străzile Timișoarei, Caransebeșului, Făgetului ori perimetrele din jurul Parcului “George Enescu”, considerate de “negustori” drept vaduri bune pentru clienți.

Anumite firme aflate în aceste zone, sau chiar echipajele de ambulanță și pompieri sunt îngreunate în munca lor de aceste mini-piețe auto.

Autoritățile și edilii locali nu au deocamdată o soluție la acest fenomen apărut de ani de zile în Lugoj și nici nu se întrevede o rezolvare imediată a situației locurilor de parcare. În momentul de față, la o primă estimare, în municipiul de pe Timiș există un număr de peste 30.000 de mașini și doar aproximativ 5000 de locuri de parcare.