Muzeul Jocurilor Video va fi deschis la Reşiţa în acest sfârşit de săptămână

De “Noaptea Albă a Galeriilor“, eveniment care se va consuma la nivel naţional vineri, 11 octombrie, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa este partener pentru al treilea an consecutiv. Cu acest prilej se va inaugura Muzeul Jocurilor Video.

Conform organizatorilor, acest eveniment este o iniţiativă privată a colecţionarului Andrei Bălbărău, care va avea loc cu sprijinul Universităţii “Eftimie Murgu” şi care îşi propune să prezinte istoria si evoluţia jocurilor video de-a lungul timpului. Piesele din expoziţie colecţionate în intervalul octombrie 2018 – octombrie 2019 acoperă un interval de timp cuprins între anul 1976 şi 2019. Colecţia este compusă din cabinete arcade, piese ce prezintă evoluţia consolelor de jocuri video şi a celor portabile, modul în care designul gamepadurilor a progresat de-a lungul anilor, precum şi a accesoriilor utilizate în acest domeniu.

Pentru a marca ediţia de anul acesta, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa se va inaugura „Muzeul Jocurilor Video”, situat la demisolul corpului E din complexul campusului universitar.

Muzeul se va putea vizita vineri, 11 octombrie 2019, în intervalul 18.00 – 24.00.

Sursa foto: UEMR

Cele mai citite

Related Articles