[FOTO] Accident grav în această dimineaţă! 10 persoane au murit, iar alte 7 au fost rănite

Accidentul a avut loc în jurul orei 05.00, pe DN 2 A, pe raza satului Sf. Gheorghe din comuma Balaciu, între Slobozia şi Urziceni.

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Potrivit reprezentanţilor ISU Ialomiţa, în microbuz au fost 17 persoane, iar în urma coliziunii cu un tir au murit 9 persoane din acest autovehicul, precum şi şoferul autocamionului.

La fața locului au acționat peste 40 de pompieri, paramedici SMURD și personal medical SAJ cu 19 autospeciale și ambulanțe. Astfel, la nivelul județului Ialomița au fost alertate: 3 echipaje de prim-ajutor SMURD și 7 echipaje medicale SAJ, 2 autospeciale pentru victime multiple, 2 descarcerări și 3 autospeciale de stingere.

De asemenea, de la ISU București-Ilfov au fost dislocate în sprijin – o  ambulanță de prim-ajutor SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple.

După realizarea intervenției integrate pentru descarcerarea persoanelor din microbuz și acordarea asistenței medicale, au rezultat 18 victime, dintre care 10 decedate (șoferul tirului și 9 din microbuz) și 7 transportate de urgență la spital.

Accidentul a fost provocat de faptul că şoferul tirului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul de călători, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, subinspectorul Ludmila-Marina Dascălu.

Circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri ale DN 2A în zona producerii accidentului, fiind reluată în jurul orei 7,30, potrivit Centrului INFOTRAFIC al IGPR.

De același autor

Related Articles