[FOTO] Radio România, alături de cele mai importante reţele radio din lume

UPDATE:

În cadrul Conferinței Media 2020, Graham Ellis,Controller of Production BBC Radio & Music şi Georgică Severin, Președinte Director General Radio România, au semnat azi un acord de colaborare între cele două instituții publice de media. Acordul urmează celorlalte două semnate cu Radio France şi RAI, şi face parte din strategia de colaborare a Radio România cu cele mai prestigioase instituţii media publice din Europa.

Radio România şi BBC împărtășesc idealuri europene comune în cadrul European Broadcasting Union (EBU). Cele două organizaţii publice de media fundamentate pe valori puternice și având o misiune importantă – aceea de a informa, educa şi oferi programe de divertisment publicului – transmit povestea propriilor țări nu doar către publicul din Regatul Unit al Marii Britanii și România dar şi către întreaga lume.

Astăzi ne luăm angajamentul de a exprima convingerea noastră că putem valoriza storytelling-ul modern şi împărtăşi valorile noastre ca servicii publice de media mult mai bine printr-o colaborare constantă. Ne luăm angajamentul de a lucra împreună pentru a îmbunătăţi serviciile şi programele pe care le oferim publicului.

Pe o piaţă care devine tot mai globală, publicul din România şi din Marea Britanie caută programe şi servicii despre propria viaţă şi cultură. Într-o perioadă de dezbinare, cum este aceasta, nu a fost niciodată mai important să reflectăm şi să reprezentăm diversitatea comunităţilor noastre. Într-o lume în care dezinformarea se răspândeşte rapid, avem nevoie ca serviciile publice de media să aducă societăţii ştirile şi analiza în care oamenii să poată avea încredere.

Într-un moment în care reinventăm modul de a transmite serviciile noastre către noile generaţii, ne unim forţele pentru a împărtăşi idei cu privire la modalităţile de a atrage noi audienţe, iar echipele noastre vor explora noi modalităţi comune de lucru.

Ne vom consulta cu privire la noile tehnologii, îndrumând publicul către programele noastre on air şi off air. Ne luăm angajamentul de a organiza discuţii periodice între companiile noastre, atât bilateral, cât şi prin intermediul EBU, se menționează în acordul semnat azi în cadrul Conferinței Media 2020.

Devenită deja o tradiţie în dialogul media între Europa şi arealul Asia-Pacific, Conferinţa Media 2020, organizată la iniţiativa Radio România, în parteneriat cu Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU),ajunsă la a cincea ediție, s-a impus ca una dintre cele mai deschise şi constructive platforme de dialog între Europa şi Asia în plan mediatic. Conferinţa se desfăşoară anual, alternativ în România şi într-o ţară membră ABU.

Încă de la prima ediţie, scopul evenimentului a fost acela de a familiariza difuzorii media publici cu strategii concrete menite să răspundă provocărilor noii ere digitale – anul 2020, a fost fixat ca reper, iar ediţia cu numărul 5 din acest an are ca temă Crossing Borders in the Digital World.

40 de reprezentanţi ai celor mai importante organizaţii de media publice din Europa şi Asia-Pacific participă la cea de-a cincea ediţie a Conferinţei Media 2020, organizată de Radio România în parteneriat cu Asia-Pacific Broadcasting Union. Se discută, printre altele, despre viitorul media în era digitală şi despre combaterea ştirilor false.

,,Încă de la prima ediţie, Media 2020, a deschis un nou orizont de comunicare între Europa şi Asia. Trebuie să ne uităm la viitor şi să ne concentrăm pe ceea ce ne uneşte. Într-o lume complexă în care ne confruntăm cu dificultăţi comune, plecând de la greutăţi economice şi politice, până la noua eră digitală, a ne împărtăşi experienţele şi bunele practici este o necesitate. Este convingerea mea că doar împreună putem depăşi aceste inconveniente,, a spus directorul-general al Radio România, Georgică Severin, în preambulul evenimentului.

Prezent la Bucureşti, doctor Javad Mottaghi, secretarul general al ABU, arăta că audienţa serviciilor publice de media are nevoie de ştiri independente, imparţiale şi de încredere care trebuie realizate de profesionişti.


În cadrul acestui eveniment, Radio România şi BBC Radio vor semna un acord bilateral în vederea dezvoltării unui parteneriat creativ de cooperare între cele două instituţii. Acest acord urmează celorlalte două semnate cu Radio France şi RAI şi face parte din strategia de colaborare a Radio România cu cele mai prestigioase instituţii media din Europa.

De același autor

Related Articles