Consilierii lugojeni vor recuperarea prejudiciului produs bugetului local

92

Consiliul local al Municipiului Lugoj ar putea să se constituie parte civilă în recuperarea prejudiciilor produse de administraţia Boldea, conform unui proiect de hotărâre ce va fi iniţiat de opoziţie.

Acestia vor depune un proiect de hotărâre ”pentru tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de prejudicierea bugetului local”. Este vorba despre mai multe situaţii în care şi Curtea de Conturi a constat prejudicii, dar nimeni nu a fost tras la răspundere. Cele mai mari pagube s-au constatat în ”dosarul Elba” şi la reabilitarea staţiei de epurare. În primul dosar a fost constatat un prejudiciu de 700.000 de euro, iar consilierii locali îşi doresc să ceară constituirea în partea civilă a Consiliului Local Lugoj, pentru toate prejudiciile
cauzate.

La Staţia de Epurare, inspectorii Curţii de Conturi arată că în urma controlului există indicii de săvârşire a infracţiunii de neglijenţă în serviciu, având ca obiect – executarea lucrării: “Modernizarea Staţiei de Epurare – Execuţie”. În fapt, este vorba de neurmărirea recuperării garanţiei de bună execuţie la obiectivul Modernizarea Staţiei de Epurare, pentru lucrările neremediate semnalate pentru punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii, consemnate şi de expertiza tehnică realizată de firma de expertiză Prefcon SRL. Conform expertizei, rezultă o valoare estimată a prejudiciului de 2.503.961 de lei (15% din valoarea contractului) la care se adaugă TVA.