[FOTO-AUDIO] Clubul de fotbal ACS Mundo Reșița, descoperă tinere talente în Banatul Montan

335

Campania ACS Mundo Reșița de șlefuire și descoperire de noi talente a fost extinsă și în mediul rural. Pe lângă organizarea de diferite activități sportive menite să-i atragă spre arenele sportive pe micuții pasionați de fotbal, la ACS Mundo Reșița se continuă campania de selecție de jucători, din mediul rural.

  

Recent la Reșița s-a desfășurat ”Cupa Banatului”, turneu rezervat juniorilor, la care micuții fotbaliști de la ACS Mundo Reșița au avut o comportare foarte bună. Cu acest prilej Nicolae Belcea, managerul administrativ al Clubului ne-a vorbit despre demersurile făcute de la începutul acestui an pentru dezvoltarea fotbalului juvenil, mai ales în rândul copiilor de la sate:

”Noi ne-am bucurat că am reușit să participăm cu copiii la acest turneu, pentru mulți dintre ei a fost pentru prima dată. Copiii s-au bucurat de fotbal. Noi avem trei locuri în care ne desfășurăm activitatea, cu copiii de la Reșița pe Mundo Arena (fosta bază Arsenal), cu cei de la Teregova la sala de sport din localitate, iar la Măureni antrenamentele se desfășoară pe terenul din Măureni. Am început, nu de mult timp, antrenamentele și la Bocșa. Am primit și o solicitare dintr-o comună din  zona Oraviței și ne bucurăm că sunt persoane care ne doresc acolo, pentru a dezvolta mișcarea fotbalistică în zonă. Este un impuls și un câștig pentru comunitățile rurale, dăm o șansă copiilor din zonele respective să practice acest sport. În acest an ne vom concentra pe dezvoltarea activității în zonele existente : Reșița, Teregova, Măureni și Bocșa. Consider că acești copii de la sate merită o astfel de șansă, a spus Nicu Belcea.”

Managerul general al ACS Mundo Reșița este fostul jucător de top, Lucian Dobre, în prezent și antrenor coordonator al clubului. Ceilalți antrenori sunt: Cristian Chitucea și Lucian Popa la Reșița, Ionuț Lungocea la Teregova, Marius Totos la Bocșa, iar George Chitucea se ocupă cu alte probleme de logistică.

susa foto: Cristina Corocan