Document privind posibile consecinţe ale unui Brexit fără acord, publicat în Marea Britanie

53

Guvernul britanic a publicat un document referitor la planul de acţiune în cazul unui Brexit fără acord pe data de 31 octombrie. Denumit “Operaţiunea Ciocanul Galben” – Operation Yellow Hammer – documentul avertizează în legătură cu probleme serioase care pot apărea în Regatul Unit.

Parlamentul a forţat guvernul să publice acest document, care până acum era de categoria “Official – sensitive”. Miniştrii insistă că acel document nu reprezintă o anticipare a ceea ce se va întâmpla, ci doar un potenţial “cel mai rău scenariu posibil”. Conform conţinutului, anumite livrări de alimente proaspete se vor diminua, proteste şi contra-proteste vor avea loc în toată ţara, camioanele vor trebui să aştepte mai mult de două zile pentru a traversa Canalul Mânecii, iar comerţul pe piaţa neagră va prospera în detrimentul afacerilor legale. Totodată, se anticipează probleme în industria pescuitului.

Între timp, parlamentari ai opoziţiei au cerut reconvocarea imediată a legislativului după ce instanţa supremă din Scoţia a decis că suspendarea activităţii acestuia este ilegală.

sursa Rador