Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe reprezentantul Misiunii Diplomatice Române din Afganistan

78

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler cu însemn de război pe reprezentantul Misiunii Diplomatice Române din Afganistan, care şi-a pierdut viaţa în atacul terorist.

Ministerul Român de Externe a anunţat în această seară că românul rănit în timpul atacului, acum în afara oricărui pericol, sănătatea lui este stabilă şi urmează să fie transferat în Europa pentru asistenţă medicală de specialitate.

Clădirea Ambasadei României la Kabul însă a fost distrusă în proporţie de 80%. Personalul misiunii diplomatice româneşti, aflate în Afganistan, e determinat să rămână şi să îşi continuă activitatea, iar subiectul se află în analiza autorităţilor române – precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Pe de altă parte, secretarul american al apărării, Mark Esper, a declarat reporterilor care îl însoţesc într-o vizită în Europa că mesajul pe care îl va transmite este pe cea mai bună cale de progres în situaţia din Afganistan, este ajungerea la o înţelegere politică prin care să se pună capăt deceniilor de război. Potrivit Reuterş subiectul proiectatei retrageri a 5.000 de militari americani din Afganistan urmează să fie discutat în vizitele pe care şeful Pentagonului le va face la sediul NATO din Bruxelleş precum şi la Londra şi Paris.

sursa RRA

foto Agerpres