Amenzi de 12.000 lei, aplicate de jandarmii arădeni în minivcanţa de Sf. Maria

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au fost angrenate, în acest sfârșit de săptămână, în misiuni care au avut drept scop menținerea gradului de siguranță al cetățenilor la un nivel ridicat și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, atât pentru misiunile de ordine publică cât și pentru cele de pază și protecție instituțională.

Astfel, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și fapte de comerț ilicit. Pentru aceste contravenții au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.000 lei.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, în cazul a 3 infracțiuni, constatate independent și în cooperare cu poliția.

În după-amiaza zilei de 17 August, jandarmii au fost solicitați, prin Sistemul Unic pentru Situații de Urgență 112, să intervină la o adresă din municipiul Arad, unde un bărbat de aproximativ 40 de ani, a spart cu intenție geamul termopan de la ușa unei societăți comerciale.

Ajunși de urgență la adresa indicată, jandarmii l-au identificat pe bărbat, iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, bărbatul aflat în stare vădită de ebrietate, pe fondul unui conflict avut cu mai multe persoane, a spart cu cotul un geam termopan de la ușa de intrare într-o societate comercială în fața căreia se afla. Bărbatul a declarat în fața jandarmilor, că a recurs la acest gest din cauza nervilor.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

De același autor

Related Articles