La Ciclova Montană, în judeţul Caraş Severin, căldura excesivă a scos viperele din cuiburi

Doar două doze de ser antiviperin sunt disponibile în tot judeţul Caraş-Severin, repartizate la Spitalul Judeţean de la Reşiţa şi la cel Orăşenesc din Oraviţa.

Pe fondul temperaturilor ridicate, viperele s-au înmulţit, un exemplar a intrat într-o bucătărie la Ciclova Montană. Proprietara casei, Sanda Junea spune că în casă nu a mai avuţ dar în curte în fiecare an găseşte, exemplare: ,,În general ţinem uşa închisă că ştim că sunt vipere, dar s-a înfundat scurgerea la bucătărie şi un pic a ieşit apă. Atunci, ca să se usuce, am lăsat uşa deschisă şi probabil că a intrat în acel moment.,,

Între timp, doar două doze de ser antiviperin sunt disponibile în tot judeţul Caraş-Severin, repartizate la Spitalul Judeţean de la Reşiţa şi la cel Orăşenesc din Oraviţa. Unitatea medicală din Oţelu Roşu nu are nicio doză pe stoc, dar nici nu a solicitat vreuna – susţine purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros. Spitalele Caransebeş şi Moldova Nouă au făcut demersuri pentru a primi serul şi aşteaptă dozele.

Autorităţile fac apel la turişti şi localnici, să fie atenţi şi să nu confunde viperele cu şerpii neveninoşi!

Cele mai citite

Related Articles