[FOTO] Tabăra “Credinţa Altfel” este baza peste care generaţiile tinere vor pune o construcţie solidă a cărui forţă vine din ADN-ul Brâncovenilor!

Pe Valea Bistrei, în comuna Marga, valuri de tinereţe şi speranţă se contopesc cu peisajul de basm într-o înfrăţire a prezentului cu  Veşnicia ce s-a născut la sat… cea de-a XII-a Tabără “Credinţa Altfel” şi-a deschis porţile luni pe aceste meleaguri ce stârnesc iubire şi speranţă într-o perioadă când rădăcinile acestor principii sunt îngropate parcă în solul unor realităţi ce contrazic smerenia, nădejdea şi dragostea… şi totuşi este tot România, dar România Altfel …altfel de ce vedem şi trăim, altfel de ce ni se comunică pe canalele de ştiri… o Românie care stă dreaptă şi demnă şi îngenunchează doar pentru a se ruga!

Din această Românie Altfel fac parte tinerii de la A.T.O.R. Banatul de Munte, născuţi şi nu făcuţi pentru a întări coloana vertebrală a acestei ţări şi coordonaţi de părinţii lor spirituali, Georgiana şi Mihai Ciucur, o dăscăliţă şi un preot cu vocaţie şi altruism.

Aşa că am păşit cu emoţie în mijlocul lor, cu bucurie şi mai ales cu speranţă… dealtfel, cu aceleaşi sentimente am fost şi întâmpinată de cei 27 de tineri şi bineînţeles de părinţii lor spirituali.

Sufletul acestor evenimente deosebite, Inspectorul eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei, coordonator A.T.O.R. Banatul de Munte, coordonator Centrul de Tineret Moniom şi preot  la Moniom, Părintele  Mihai Ciucur, ne-a făcut mărturie:

„Pentru al şaptelea an consecutiv, oferim o Şcoală de Vară, intitulată sugestiv, Credinţa Altfel.La fel ca şi-n ceilalţi ani şi-n anul acesta tinerii descoperă credinţa şi învaţă să o trăiască într-un mod diferit.Cea mai mare parte dintre participanţi o reprezintă voluntarii de la A.T.O.R. Banatul de Munte care s+au ostenit foarte mult în programul „Tabăra din inima satului”, unii dintre ei au fost chia în şapte tabere voluntari, dar avem şi câţiva tineri noi, cu vârste între 15 şi 16 ani,  care se alătură mişcării A.T.O.R.

Un segment important îl constituie invitaţii, oamenii deosebiţi care vor împărtăşi din experienţa lor de viaţă, în primul rând, din experienţa devenirii lor, pentru că tinerii au nevoie de modele şi noi vrem să aducem în tabăra aceasta modele prin ce au realizat în viaţa şi cariera lor.Sunt 27 de tineri prezenţi aici care vor pleca zigiţi sufleteşte şi vor redescoperi credinţa altfel, fiindcă este nevoie să ne reinventăm puţin ca popor, ca naţie, să ne raportăm corect unii la alţii, va trebui să reînvăţăm să trăim creştineşte.Prin genul acesta de activităţi le arătăm tinerilor că mai există speranţă în România, una reală de schimbare în bine… cu toţii suntem la un moment dat victime ale lumii în care trăim, dar lumea poate fi schimbată de către noi înşine prin schimbarea propriei noastre vieţi, prin ieşirea din zona de indiferenţă şi de confort personal, iar prin genul acesta de activităţi noi chiar asta facem”.

Această tabără este organizată prin  Departamentul de    Tineret al Episcopiei Caransebeşului şi cu sprijinul A.T.O.R. Banatul de Munte şi al Centrului de Tineret Moniom.

Când te desparţi de această enclavă a României Altfel, iei cu tine sentimentul că Credinţa Altfel este baza peste care generaţiile ce vor veni vor pune o construcţie solidă a cărui forţă vine din ADN-ul Brâncovenilor şi a tuturor celor care au luptat şi slujit România al cărei certificat de naştere este înregistrat în istorie pentru totdeauna.

În Anul Centenarului Bănățean și anul declarat de Biserica Ortodoxă An omagial al satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari și An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română, să ne reamintim că  primii dascăli au fost preoţii, prima şcoală românească a fost într-o biserică, primele manuale au fost cărţi bisericeşti, iar Marea Unire a fost realizată cu ajutorul Bisericii, iar acum pe Valea Bistrei am găsit  o Românie care stă dreaptă şi demnă şi îngenunchează doar pentru a se ruga!

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles