SMURD-ul, vedeta pompierilor cărășeni

Misiunile desfăşurate de Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare din Caraş-Severin reprezintă treisfert din totalul situaţiilor de urgenţă gestionate de pompieri. Aşa a fost şi în trimestrul doi din acest an, spune comandantul ISU Semenic, colonel Cristinel Coneru.

În total, s-au înregistrat 1416 intervenţii în situaţii de urgenţă, după cum urmează: 1052 intervenţii S.M.U.R.D., 193 intervenţii pentru stingerea incendiilor, 130 alte situaţii de urgenţă, 41 acţiuni pentru protecţia comunităţilor.

„Intervențiile S.M.U.R.D reprezintă peste 74 % din totalul situațiilor de urgență gestionate. Defalcat, în cele trei mari categorii, acestea se prezintă astfel: descarcerare – 41, asistență medicală de urgență – 936; asistență persoane – 75”. 

Din cele 193 de intervenţii pentru stingerea incendiilor, 77 s-au desfășurat în cazul unor incendii, iar 116, în cazul unor incendii de vegetaţie uscată şi altele.

Cele mai multe incendii au izbucnit la gospodării cetăţeneşti, în procent de 74%, respectiv 57 incendii. Dintre acestea, 45 s-au manifestat la locuinţe şi anexe, două la terenuri ale cetăţenilor aflate în afara perimetrului gospodăriilor şi 10 la mijloace de transport proprietate individuală fiind cauzate, în special, de instalaţiile/echipamentele electrice defecte sau improvizate şi de sistemele sau mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate, urmate de  coşurile/burlanele de fum defecte/necurăţate, acţiunea intenţionată, fumatul şi focul deschis în spaţii deschise.     

În ceea ce privește incendiile de vegetație uscată, cele mai multe dintre acestea, în procent de peste 82%, s-au înregistrat la activități de îndepărtare a gunoaielor. În principal, aceste incendii au fost cauzate de focul deschis în spații deschise, urmat de acțiunea intenționată.

De același autor

Related Articles