În Caraş-Severin, terenurile agricole se vând de la particulari către firme în funcţie de locaţie şi clasa de fertilitate

În Caraş-Severin micii proprietari de terenuri agricole vând marilor producători, iar preţurile sunt în funcţie de zonele unde se practică agricultura şi clasa de fertilitate a solului.

În primele 6 luni ale anului, în judeţul Caraş-Severin s-au tranzacţionat peste 1.000 de hectare de teren agricol pentru care au fost depuse 1.798 de oferte, au fost eliberate 843 de avize finale şi 319 adeverinţe. Conform purtătorului de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură, Liviu Munteanu, în operaţiunile de tranzacţionare a terenurilor agricole din judeţ au fost implicate 1.726 de persoane fizice şi alte 69 juridice. Liviu Munteanu a mai spus pentru Radio Reşiţa că, pentru a vinde sau a cumpăra terenuri agricole, proprietarii tabulari trebuie să depună la primăria de reşedinţă formularele legale, să prezinte oferta de vânzare, certificatul fiscal al terenului şi extrasul CF şi să poată să facă dovada asupra proprietăţii. Dacă toate condiţiile legale sunt îndeplinite, după 30 de zile Direcţia pentru Agricultură va emite avizul final, în caz contrar va emite doar o adeverinţă pentru clarificarea situaţiei.

Liviu Munteanu – purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin

Liviu Munteanu a mai spus că, preţurile terenurilor sunt cuprinse între 0,001 lei/ mp şi 1.00 lei/ mp şi sunt în funcţie de zonele unde se practică agricultura şi clasa de fertilitate a solului. În Caraş-Severin, clasele de fertilitate a solului sunt între 3 şi 4.

Sursa foto: agrointel.ro

De același autor

Related Articles