Măsuri bugetare convenite în şedinţa CEX PSD

86

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat mai multe măsuri bugetare convenite în şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional al PSD. Este vorba despre limitarea călătoriilor gratuite cu trenul acordate studenţilor şi impozitarea pensiilor speciale care depăşesc 10.000 de lei, conform Radio România Actualităţi.

Eugen Teodorovici: Credem că o variantă normală ar fi aceea de a plafona, să spunem, la un nivel de 10.000 de lei, iar ce este depăşit de această sumă să fie aplicată, să spunem aşa, o taxă de solidaritate. O propunere – limitarea, poate, a numărului de călătorii în fiecare an; de asemenea, poate vârsta la care să se aloce aceste bilete gratuite pe calea ferată, adică vârsta de 26 de ani. De asemenea, putem să îl corelăm, şi cred că ar fi corect să facem acest lucru, de situaţia la învăţătură în facultăţi. Totuşi, să nu avem studenţi repetenţi sau restanţe la nivelul facultăţilor.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti a reacţionat imediat după acest anunţ şi a cerut coaliţiei de guvernare să oprească toate demersurile care limitează drepturile studenţilor privind transportul gratuit cu trenul şi acordarea de burse.

sursa foto RRA