SIUI blocat, ore suplimentare, medici supăraţi, pacienţi pe drumuri, toate de “Ziua Naţională a Medicilor de Familie”!

De ziua lor medicii de familie din Caraş-Severin trag un semnal de alarmă! Sistemul unic integrat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a intrat din nou în comă. În Caraş-Severin problemele au început să apară tot mai des iar acum SIUI-ul nu mai funcţionează deloc atrage atenţie vicepreşedintele Colegiului Medicilor din judeţ, Daniel Popovici.

Medicul de familie Daniel Popovici mai susţine că a fost nevoit astăzi să-şi înceapă activitatea la cabinet de la ora 3.00 dimineaţa pentru a putea introduce în baza de date reţetele pacienţilor, însă fără succes.

În plus, Caraş-Severinul se confruntă cu un deficit important atunci când vine vorba de numărul medicilor de familie din judeţ. Aici există în continuare localităţi fără cabinete medicale. În plus recent 3 medici de familie s-au pensionat dar în locul acestora nu a venit nimeni atrage atenţia vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Caraş-Severin, Daniel Popovici. Judeţul nostru are doar 139 de medici de familie în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Pentru ca problema să fie rezolvată ar trebui să existe cel puţin 180 de medici de familie.

Membrii Societăţii Naţionale de Medicina Familiei din România sărbătoresc această zi de peste 15 de ani. Drumul a fost lung, plin de greutăţi, dar şi de succese şi el continuă.

A practica medicina de familie în România secolului XXI este un angajament plin de provocări pe care noi înţelegem să îl respectăm. Ne dorim înţelegere din partea pacienţilor noştri şi susţinere din partea legiuitorilor, ne dorim respect pentru medici şi pacienţi deopotrivă din partea decidenţilor, pentru a face din medicina de familie o specialitate cu adevărat integrată european, susţin medicii de familie.

Cele mai citite

Related Articles