Luna iulie vine cu preţuri majorate pe litoral

78

Luna iulie vine cu preţuri majorate pe litoral. Tarifele de cazare vor creşte cu 20%. Chiar şi aşa, hotelurile sunt pline şi rezervări sunt făcute pentru toată vara.

Pentru iulie şi august, la hotelurile de 4 şi 5 stele din staţiunea Mamaia, preţul pe noapte al unei camere va porni de la 1.000 de lei. La un hotel de 3 stele, tarifele nu vor depăşi 350 de lei pe noapte, în Mamaia. Dacă mergeţi spre sudul litoralului, veţi găsi camere similare la 250 de lei pe noapte.

Mai mulţ locurile sunt epuizate şi pentru hotelurile de 4 şi 5 stele, în regim all inclusive.
Hotelurile de 4 şi 5 stele de pe litoral, all inclusive sunt primele rezervate de turiştii români, arată o analiză a unei agenţii de turism. În vârf de sezon, un turist plăteşte pentru o vacanţă la un hotel all inclusive cu aproximativ 70% mai mult decât la o unitate de cazare care nu are acest regim de masă.

În iulie şi augusţ cele mai aglomerate luni pe litoral, nu se mai găsesc locuri în unităţile din această categorie. În weekend-uri şi în perioadele în care sunt evenimente precum festivaluri şi concerte, sunt epuizate camerele de la 2 la 5 stele. Hotelierii profită şi de voucherele de vacanţă acordate bugetarilor, astfel că au creat pachete speciale. Pe litoralul românesc, staţiunile cele mai solicitate sunţ şi în acest sezon, Mamaia şi Eforie Nord, urmate de Venuş Jupiter, Neptun/Saturn şi Costineşti.

Valoarea medie a unui pachet turistic în vârf de sezon este de 2.240 de lei/cameră, iar pentru hotelurile all inclusive cu aproximativ 70% mai mare, respectiv 3.800 de lei/cameră.

sursa Bucuresti FM