[FOTO] Color the Village, la final

281

Au fost 3 zile memorabile pentru localitatea Eftimie Murgu din Caraş Severin, 3 zile în care toată localitatea a fost luată cu asalt de peste 200 de oameni, veniţi să dea o mână de ajutor satului, să dea culoare faţadelor gri şi deteriorate.

Între 20 şi 22 iunie, voluntari din toată ţara s-au adunat să schimbe faţadele satului Eftimie Murgu. Şi nu oricum, au reparaţ au zugrăvit şi au pus chiar şi ghivece cu flori. Cei mai mulţi şi-au luat liber de la serviciu şi au venit la Eftimie Murgu echipaţi de lucru. Au luat cu asalt case din tot satul, au făcut mortar, au pregătit culoare, au vopsit ferestre şi porţi.

Atmosfera a fost incredibilă, au fost trei zile foarte dificile din punct de vedere organizatoric, însă rezultatele se văd efectiv: am intervenit la 29 de case deoarece din pacate, au fost proprietari care au renunţaţ însă am vopsit în schimb şi o fântână şi un pod. Credem că obiectivul nostru a fost îndepliniţ am reuşit să dăm culoare satului şi vă invit?ăm acum să vă plimbaţi la pas prin Eftimie Murgu. Veţi descoperi case extraordinare, frumos colorate, pe care le veţi vedea prin tot satul“, a spus Radu Trifan, preşedintele Asociaţiei Acasă în Banat.

Ideea acestui Festival al Faptelor Bune, Color the Village, a fost de a promova zona Almăjului şi a Banatului Montan, de a interveni într-o zonă cu potenţial turistic, dar care mai are nevoie de ajutor. Refacerea faţadelor gri este o intervenţie rapidă, cu impact mare şi care schimbă cu adevărat satul.

Pentru a avea o experienţă autentică, în fiecare zi voluntarii au avut parte de o bunătăţi tradiţionale: coleşă, cârnaţi, sarmale, dulceţuri din zonă sau suc de soc. La final, duminică, au făcut şi o vizită la cele 22 de mori de apă.

Evenimentul Color the Village este unic în România, organizat de Asociaţia Acasă în Banat în parteneriat cu Primăria Eftimie Murgu.

foto Asociaţia Acasă în Banat