Ia – simbol al identității românești, în expoziție la Caransebeș

113

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş și Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Caraș – Severin și Ansamblul cultural – folcloric Zestrea Gugulanilor organizează expoziția temporară Ia – simbol al identității naționale.

Vernisajul va avea loc, luni, 24 iunie 2019 de la ora 15.00. Potrivit directorului interimar, Dacian Rancu, muzeul din Caransebeș deține o colecție impresionantă de ii, reprezentative pentru zona Banatului și care se evidențează prin unicitate și frumusețe. Acest fapt a determinat organizarea expozției temporare: Ia – simbol al identității naționale, pentru a împleti tradiția populară cu modernitatea, prin cea mai importantă piesă a costumului popular femeiesc: ia.

Sărbătoarea va fi completată de un spectacol de dansuri populare susținut de Ansamblul Zestrea Gugulanilor, coregraf Simion Dragalina. Expoziția va fi deschisă până în data de 5 iulie, de luni până vineri între orele 08.00 – 16.00.

Carmen Senco