Concurs interjudeţean la Reşiţa

208

Elevi de gimnaziu și de liceu din judeţele Arad, Timiș și Caraș-Severin, participă astăzi la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Competiţia interjudeţeană are loc la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița. Echipajele care vor câştiga astăzi, vor participa la faza națională a competiției, dar și la o tabără organizată de IGSU, spune colonelul Corina Braje de la ISU Semenic.

La concursul de astăzi, judeţul Caraş-Severin este reprezentat de echipajul Şcolii gimnaziale din Târnova şi de cel al elevilor Liceului Teoretic Eftimie Murgu din Bozovici.

Competiţia are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, se adresează ciclurilor gimnazial şi liceal şi cuprinde trei probe: proba teoretică, transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Principalele obiective urmărite constau în dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, conştientizarea de către elevi a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte şi asigurarea unei reacţii adecvate şi corecte în cazul unei situaţii de urgenţă, cu accent pe solidaritate şi implicare voluntară.

Concursul este organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Primăria Reșița şi Crucea Roşie – Filiala Caraş-Severin.