Trei unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin au obţinut titlul de “Şcoală Europeană”

Trei unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin au obţinut anul acesta certificatul de “Şcoală Europeană”.

Cel mai mare punctaj – 184, a fost acordat Colegiului Naţional “Diaconovici – Tietz” din Reşiţa, acesta ocupând locul patru în topul naţional. Aceeaşi titulatură au primit-o Grădiniţa cu program prelungit “Floarea Soarelui” din Reşiţa – 183 puncte şi Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu – 171 puncte.

Pe lângă certificatul “Şcoală Europeană”, unităţile au primit şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotări. Certificatul este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou.

Competiţia naţională “Şcoală Europeană”, ce a avut în acest an în Caraş-Severin este una dintre iniţiativele Ministerului Educaţiei Naţionale recunoscută de instituţiile europene ca un exemplu de bună practică, prin care instituţiile guvernamentale naţionale sprijină instituţiile europene pentru punerea în practică şi dezvoltarea politicilor europene din domeniu.

La cele 15 ediţii ale competiţiei naţionale “Şcoală Europeană” (2004-2018) au participat 2.023 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării, iar 775 dintre acestea au fost premiate.

Decernarea premiilor pentru câştigătorii competiţiei va avea loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti în luna iunie a acestui an.

De același autor

Related Articles