[FOTO-VIDEO] Camioanele şi microbuzele au fost trase pe dreapta

1688

Zeci de şoferi au fost opriţi astăzi pe DN 6, de polițiștii rutieri din Caraș-Severin.

Agenţii de circulaţie, însoţiţi de lucrătorii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au desfăşurat o nouă etapă din seria controalelor iniţiate de TISPOL, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Acţiunea se desfăşoară pe tot parcursul săptămânii, în statele Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa.

În cadrul acțiunii,  polițiștii verifică autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, spune inspectorul Stelian Cornea de la Serviciul Rutier din Caraş-Severin.

„În primele 3 zile ale operaţiunii, au fost controlate 258 de autovehicule de transport marfă şi s-au aplicat 66 de sancţiuni. Unele dintre ele pentru nerespectarea timpilor de odihnă sau pentru intervenţii neautorizate la tahograf. De asemenea au fost opriţi şi controlaţi 166 de şoferi care transportau persoane. În cazul acestora, s-au dat 15 sancţiuni contravenţionale”.

Acțiunea TRUCK & BUS se desfăşoară în colaborare cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. I.S.C.T.R. este organismul tehnic permanent specializat în subordinea Ministerului Transporturilor, asigurând la nivel naţional inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere.

Duminică, în ultima zi a operaţiunii, vor fi organizate controale cu efective mărite tot pe DN 6, în care vor fi vizate toate categoriile de autovehicule.

Emisiunea „Oameni MAI aproape de tine” a fost realizată astăzi din trafic, de la operaţiunea TRUCK & BUS.