[FOTO] Primăria Reşiţa are planuri mari pentru lacul Doman: Schi nautic și plajă

2234

Lacul Doman ar putea fi o nouă atracţie turistică pentru bănăţeni.

Primarul Ioan Popa are planuri mari pentru această destinaţie estivală, aflată la numai 3 km de Reşiţa. Lacul se află în proprietatea Primăriei şi în acest an a fost intabulat. Edilul vrea să transforme zona pentru a deveni atractivă pentru iubitorii sporturilor extreme.

„Lacul acesta este foarte frumos. Spre ruşinea mea l-am descoperit abia acum 4-5 ani. Nu ştiam de existenţa lui. Dorinţa mea este să fac acolo un sistem de schi nautic pe stâlpi. Nici nu cred că trebuie să accesăm un proiect european, pentru că sunt costuri sub 100 de mii de euro. Cred că putem rezolva cu câteva zeci de mii de euro. În România cred că există un astfel de sistem doar pe litoral, pe unul din lacurile din apropierea Constanţei. În schimb, în Ungaria sunt foarte multe”.

Ioan Popa a explicat şi cum va funcţiona sistemul de schi nautic, care ar putea transforma lacul Doman într-un magnet pentru turişti.

„Este vorba de 5-6 stâlpi oblici de care să fie legat un cablu, exact ca la ski lifturile de pe munte. Vor fi 2-3 platforme de pe care poţi să pleci după ce te agăți de acest cablu. Este un sport care este foarte apreciat de schiori şi de tineri, în general”.

Dacă va fi implementat, acest proiect poate dezvolta foarte mult turismul în cartierul Doman, cu atât mai mult cu cât avem festivalul Custom, în Poiana Golului, a mai spus primarul Popa.

Proiectul nu va fi realizat în acest an, însă primarul a dat asigurări că la vară va fi amenajată cu nisip, plaja de pe malul lacului.