[FOTO] SW!M la Festivalul de Film SEEfest din Hollywood – Los Angeles!

132

 “Sâmbătă, 4 mai, documentarul nostru de aventuri va avea Premiera Mondială la Festivalul de Film SEEfest din Hollywood – Los Angeles”, a spus pe pagina sa de socializare, prietenul nostru Sabin Dorohoi, cel care a  realizat regia filmului SW!M,al cărui protagonist, Avram Iancu, a predat alături de reşiţeanul nostru o lecţie de patriotism întregii ţări.

Iată că peste ocean, mesajul cultural al acestei pelicule așează numele României între puterile lumii.

SW!M este un film documentar de aventură, un gen cinematografic destul de rar realizat la noi în țară, după ce prezintă încercarea reușită a bibliotecarului Avram Iancu din Petroșani, care a înotat tot cursul Dunării fără costum de neopren, 2.860 de km, de la izvoare și până la vărsare, timp de 98 de zile.
Filmul lui  Sabin Dorohoi prezintă  această aventură a Crăișorului Dunării,Avram Iancu,   din perioada antrenamentelor de pregătire și până la finalul glorios când a ajuns la gurile de vărsare ale Dunării, în Delta Dunării.

Dealtfel, pentru această izbândă unică în lume, Avram Iancu a fost nominalizat de site-ul World Open Water Swimming Association, unde a putut fi votat.

În exclusivitate pentru ascultătorii Radio România Reșița,Avram Iancu a mărturisit:Depășiți-vă limitele, căci iată, depășind propriile limite se poate ajunge în situații la care nici măcar nu visați că puteați ajunge.

Sabin Dorohoi are un palmares artistic frumos, este laureat al peste 35 de nominalizări și premii naționale și regizorul multor scurt-metraje, din care amintim:

„Calea Dunării”, „Fata din Transilvania”, film în care rolul principal îl are Maia Morgenstern, sau „Clopotul”, filme care l-au consacrat pe Sabin Dorohoi ca pe un regizor de excepție după nominalizări sau premii la cele mai importante evenimente de film, cum este Festivalul de film Est European organizat la Hollywood, Festivalul de Film din Sardenia, Festivalul „Palm Springs ShortFest” din Statele Unite ale Americii, TIFF, Festivalul de Film de la Roma, Geneva, Reykjavic, Chicago sau Regensburg. Sabin Dorohoi este realizatorul videoclipului piesei „De la capăt”, cu care trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision, în Austria, iar după ce trupa a decis să folosească secvențe din acest film pentru videoclip, scurt metrajul „Calea Dunării” a devenit cel mai vizionat film românesc de pe youtube.

Echipa Radio România Reșița a susținut și promovat protagoniștii și realizatorii acestui film documentar, într-un sincer atașament pentru valorile pe care le exprimă.

Felicitări pentru această nouă nominalizare și pentru promovarea României prin cultură,Sabin Dorohoi, Avram Iancu și tuturor colaboratorilor voștri!

Anca Bica Bălălău