O nouă explozie a avut loc în Sri Lanka. Bilanţul atentatelor a ajuns la 310 morţi

27

Un dispozitiv exploziv a fost detonat în apropierea unei biserici. Mai exacţ Poliţia din Sri Lanka a descoperit luni, 87 de detonatoare de bombe într-o autogară, în capitala Colombo, la o zi după un val de atentate soldate cu peste 290 de morţi şi 500 de răniţi în ţară, relatează AFP.

87 de detonatoare au fost decoperite în autogara Bastian Mawatha din Pettah”, au anunţat forţele de ordine într-un comunicat. Acest cartier se află la jumătatea drumului între hoteluri de lux de pe faleză şi Biserica Sf. Anton, unde au fost comise atacuri în duminica Paştelui, la Colombo.

Poliţia a găsit 12 dintre ele (detonatoare) împrăştiate pe joş iar mai târziu a percheziţionat un depozit de descărcare în care fost găsite alte 75 de detonatoare”, au precizat forţele de ordine.

Între timp, bilanţul atentatelor de duminică din Sri Lanka a ajuns marţi la 310 morţi, după ce mai mulţi răniţi au decedat din cauza rănilor, a anunţat poliţia locală, care a efectuat noi arestări, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Autorităţile au reţinut până în acest moment 40 de persoane în ancheta asupra acestor atacuri atribuite unei mişcări islamiste locale, National Thowheeth Jama’ath (NTJ), a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekera.

Precedentul bilanţ era de 290 de morţi, iar numărul răniţilor a rămas în jur de 500.

Sri Lanka a ţinut marţi dimineaţă trei minute de reculegere în memoria victimelor mai multor kamikaze care au atacat hoteluri de lux şi biserici care celebrau slujba de Paştele catolic în mai multe puncte din această insulă din Asia de Sud.

Guvernul a decretat ziua de marţi drept zi de doliu naţional. Magazinele care vând alcool sunt închise, drapelele au fost coborâte în bernă, iar radiourile şi televiziunile trebuie să îşi adapteze programele muzicale la solemnitatea momentului.

La Biserica Sfântul Anton din Colombo, scena primului atentat sinucigaş de duminică dimineaţă, zeci de persoane s-au rugat în linişte, cu lumânări în mână, unii reţinându-şi cu greu lacrimile. După cele trei minute de tăcere, mulţimea a rostit o rugăciune cu voce tare

sursa foto Agerpres