Dotări pe bani europeni pentru Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara

100

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest şi Primăria Municipiului Timişoara au semnat marţi, 16 aprilie 2019, două noi contracte de finanţare în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Primul dintre proiecte prevede dotarea cu echipamente medicale performante a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara. Astfel, prin proiect va fi achiziţionată aparatură medicală adaptată cerinţelor de astăzi pentru UPU: un videolaringoscop – sistem compleţ pentru intubaţii dificile, o măsuţă de resuscitare pentru nou-născuţi, un ventilator neonatal, un RMN, un aparat obil de radiologie, un pulsoximetru, analizoare markeri inflamatori, biochimie şi sediment urinar, un monitor portabil de respiraţie, un cărucior şi o măsuţă mobilă pentru medicamente. Valoarea totală a investiţiei este de 6.818.454,74 lei, din care finanţare nerambursabilă – 6.672.295,44 lei. Perioada de implementare este de 15 luni.

Cel de-al doilea proiect vizează îmbunătăţirea eficienţei energetice în sectorul rezidenţial prin reabilitarea termică a unor noi blocuri de locuinţe din municipiul Timişoara. Este vorba de două imobile – str. Gheorghe Lazăr şi Intrarea Iulia Simu care totalizeaă 159 de apartamente. Sunt prevăzute mai multe tipuri de intervenţii: izolarea termică a pereţilor exteriori, a planşeelor peste subsol şi peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor şi înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, lucrări de reparaţii, finisaje etc. Valoarea totală a proiectului este de 2.945.452,32 lei, din care finanţare nerambursabilă – 1.756.463,99 lei. Durata de implementare este de 20 de luni.

Semnatarii contractelor au fost Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara, şi Sorin MAXIM, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.