[AUDIO] Noutăţi ambigue pentru pescarii recreativi: Permisele ANPA sunt valabile şi pentru 2019, dar cu… găselniţe

[UPDATE] Conform preşedintelui Federaţiei Române de Pescuit Sportiv, Ştefan Popescu, permisele de pescuit eliberate de ANPA în 2018 sunt valabile şi în 2019, doar însoţite de o autorizaţie de pescuit sportiv, eliberată de unul din cele 4 cluburi existente la nivelul judeţului Caraş-Severin în baza cărora vor obţine PG-urile. Ştefan Popescu a precizat pentru Radio Reşiţa că, pescarii recreativi care vor dori să obţină permisiunea de a pescui pe Dunăre sau apele colinare şi de şes vor avea obligaţia să se legitimeze la un club de pescuit sportiv pentru că nu vor putea să-şi exercite hobby-ul doar în baza unui carnet de membru vizat de una din asociaţiile la care este înregistrat.

Preşedintele Federaţiei Române de Pescuit Sportiv, Ştefan Popescu pentru Radio Reşiţa:

Vom reveni cu informaţii!

***

Permisele de pescuit ANPA pentru 2019 pentru Dunăre vor fi eliberate online, de luni 8 aprilie, a precizat pentru Radio Reşiţa, sâmbătă, 6 aprilie Tima Andrei – vicepreşedintele AJVPS Caraş-Severin:

Pentru obținerea permiselor de pescuit recreativ pe Dunăre cu brațele sale și pe habitatele piscicole naturale necontractate, persoanele interesate vor trebui să acceseze direct site-ul ANPA, iar pentru obținerea permiselor de pescuit recreativ valabile pentru habitatele piscicole naturale contractate (n.r. apele interioare, colinare şi de şes), pescarii se vor adresa direct asociațiilor beneficiare de contracte de utilizare a resurselor acvatice vii (n.r. AJVPS Caraş-Severin, AP Banatul Timişoara etc).

Platforma online va permite introducerea datelor solicitantului, eliberarea permiselor realizându-se automat de către sistem, acesta fiind însoţit de o fișă de captură, care va fi completată de către beneficiarul permisului, la finalul fiecărei partide de pescuit cu cantitatea de peşte extrasă şi specia recoltată şi transmisă ANPA până la data de 28 februarie a anului precedent. Pentru pescuitul în apele interioare, colinare şi şes, fişele completate vor fi păstrate de fiecare pescar în parte şi apoi aduse asociaţiei de care aparţine pentru a fi centralizate şi transmise conform legii către ANPA, a mai spus Tima Andrei.

Sistemul va permite la introducerea datelor solicitantului blocarea eliberării permisului în momentul în care respectivul a avut antecedente sau se afla la data solicitării permisului în perioada de interdicție la pescuit.

Evidența permiselor eliberate și a persoanelor deținătoare se realizează automat.

Sursa foto: AJVPS Caraş-Severin

10 COMENTARII

    • din păcate au dus oamenii cu preşul, se pare. Pentru lămuriri sunaţi la 0768251997: Ştefan Popescu!

  1. Salut ce trebe sa fac sa pescui pe dunăre am facut permisul acum o săptămână spunea ca nu am voi.

      • De la care sait ca nu merge nici unu au spus că de luni se da drumul la sait si nimic concret

      • care sait, domnule? este vorba despre sait-ul nostru unde puteţi asculta părerile acelora care ştiu, zic!

  2. Punem pariu că nu se va elibera niciun permis de pescuit recreativ începând de luni așa cum a anunțat papagalul ăsta?

    • zic să ascultaţi emisiunea “Vanatorul si pescarul” de mâine şi veţi primi lămuriri!

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles