[FOTO] Reșița a câștigat locul 1 la conferința “Cities of Tomorrow” de la București

Camera de Comerț si Industrie Româno-Germană a organizat cea de a 7-a ediție conferinței “Cities of Tomorrow”. Acest eveniment de top reunește mediul de afaceri cu administrația locala și centrală, arhitecți, urbaniști și societatea civilă din România.

“Cities of Tomorrow” este dedicat regenerării urbane, în vederea stimulării unei dezvoltări durabile a orașelor și regiunilor României și implicit a unui mediu de afaceri atractiv pentru companii și angajații acestora.

Primarul Ioan Popa se află la cea de-a III-a participare în cadrul acestui eveniment.

“Am avut un stand de prezentare al Reșiței, alături de alte orașe ale țării. Am ocupat locul 1 dintr-un total de 45 de proiecte, având ca temă inițiativele publice care pun primăriile în contact cu cetățenii.

Proiectul nostru a fost realizat în parteneriat cu organizația “Make Better” din București. Acest proiect constă în acordarea de sprijin financiar grupurilor de tineri care au un plan de afaceri îndreptat spre dezvoltarea calității vieții în oraș. După aprobare, aceștia vor primi aproximativ 500.000 de lei, bani, care trebuie folosiți în implementarea proiectului,” a precizat Ioan Popa, edilul Municipiului Reșița.

Acest proiect propus de către municipalitatea reșițeană reprezintă o inovație pentru orașele din România.

Unicitatea sa constă în faptul fără precedent, în țara noastră, că până în prezent nici o altă primărie nu a mai oferit sprijin pentru asemenea proiecte prin care să încurajeze implicarea activă a cetățenilor.

Cele mai citite

Related Articles