Alte confirmări de cazuri de gripă sosite de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti ridică numărul total al acestor afecţiuni în Caraş-Severin de la 97 la 116.

Majoritatea cazurilor, întâlnite la bărbaţi, femei dar şi copii sunt din Reşiţa însă şi din Copăcele, Berzovia, Anina, Vrani, Ilova, Clocotici şi Potoc. În următoarea perioadă specialiştii în sănătate publică apreciază că numărul cazurilor va scădea, circulaţia şi incidenţa virusurilor gripale scăzând în urma măsurilor de vaccinare şi de de protecţie aplicate în spitale şi alte instituţii sanitare.

Este indicat să mergem la doctor de la primele semne de răceală, pentru că lucrurile se pot agrava. Simptomele gripei din noul val sunt diferite de cele ale unei răceli obişnuite. Debutează cu febră, dureri musculare, articulare şi dureri de cap.

Zeci de pacienţi ajung zilnic la spitalele din ţară. Cu 30% mai mulţi decât într-o zi obişnuită. În spitalele din România, în ultima săptămână, s-au prezentat 18.000 de pacienţi cu infecţii respiratorii acute.