[FOTO] Caransebeșenii s-au alăturat Radio Reșița. Aleargă și donează pentru OncoHelp la #TimotionEverywhere

655

Amplul eveniment umanitar sportiv Timotion ajunge și în județul Caraș-Severin pentru prima dată. Oamenii de suflet din Caransebeș sunt alături de Radio Reşiţa şi OncoHelp Timişoara în încercarea de a le oferi bolnavilor de cancer condiții hoteliere mai bune.

Joi, 11 aprilie caransebeșenii și nu numai, pot participa la #TimotionEverywhere, în Parcul Teiuș. Evenimentul începe la ora 15.00!

Cristian Dragomir: “sunt implicat emoțional în acest eveniment!”

Au posibilitatea să îmbine alergarea cu implicarea în comunitate, după cum spune antrenorul emerit, prof. Cristian Dragomir, care oferă detalii despre desfășurarea acestui eveniment deosebit la Caransebeș:

”Având în vedere faptul că fiul meu este medic oncolog la Clinica de oncologie Oncohelp Timișoara m-a făcut să fiu și mai determinat să sprijin acest eveniment. Ideea a venit de la managerul Radio Reșița, Laura Sgaverdea, iar noi am acceptat să ne implicăm și să ne punem în mișcare, de la mic la mare. Eu sunt implicat și mai mult emoțional în acest eveniment, regretata mea soră fiind răpusă de această boală nemiloasă, cancerul. Fiul meu, Radu Dragomir, a ales să fie medic oncolog. Pentru mine implicarea emoțională este destul de mare. Statisticile spun că foarte multe persoane din Caransebeș și zona limitrofă trec pragul Clinicii Oncohelp, unde sunt tratate cu reponsabilitate și pricepere de specialiștii acestei clinicii. Mă bucur mult că Radio Reșița s-a implicat, așa cum o face întotdeauna,în aceste gen de proiecte de suflet. Evenimentul este de mare anvergură, ambasadorii evenimentului fiind personalități din diverse domenii, printre care: Simona Amânar, Paula Ivan, Horia Colibășanu, Laura Sgaverdea, Monica Maria Neagoe. La nivel local avem și noi ambasadorii noștri, atleții și sportivii care au reprezentat cu mândrie orașul nostru pe plan internațional: Liliana Dragomir, Iuliana Enache, Cornel Galescu. Este un eveniment deosebit ce va avea loc în data de 11 aprilie, la ora 15,00, în Parcul Teiuș. Împreună cu noi vor alerga și atleții veterani ai Caransebeșului, coordonați de Petrișor Rada. Pot participa la această alergare de plăcere toți cei care doresc. Nu există limită de vârstă. La start va exista și o urnă în care se vor putea face donații pentru această cauză, a spus antrenorul federal de la CSS Caransebeș, Cristian Dragomir.

Cu ajutorul fondurilor colectate în cadrul cursei, pacienţii din Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Mehedinţi şi Gorj care beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp vor putea beneficia de condiţii de internare moderne, confortabile şi ergonomice, prin înlocuirea mobilierului de spital existent uzat fizic şi moral.

sursa foto: Cristina Corocan