Parlamentul se reuneşte pentru reexaminarea bugetului de stat pe acest an

13

Parlamentul se reuneşte, astăzi, de la ora 14:00, pentru reexaminarea bugetului de stat pe acest an. Propunerile de modificare împreună cu cererea formulată în acest sens de preşedintele Klaus Iohannis vor fi analizate în această dimineaţă în comisiile reunite de buget-finanţe, care vor întocmi raportul ce va fi transmis plenului.

Bugetul intră la reexaminare, după ce Guvernul a adoptaţ ieri, ordonanţa de urgenţă privind plafoanele unor indicatori economici, fără de care legea bugetului nu putea fi promulgată.

Premierul Viorica Dăncilă preciza la şedinţa de guvern că legea bugetului de stat poate să fie adoptată, pentru că de ea depind viitoarele investiţii şi derularea normală a programelor sociale. Premierul preciza că trebuie finanţate comunităţile locale, care pierd aproximativ 300 de milioane de lei pe lună prin întârzierea bugetului, că trebuie susţinute firmele care angajează şomeri şi ucenici, şi să fie finanţate în continuare programele celor care suferă de diabeţ hepatită sau de afecţiuni oncologice.

Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că Parlamentul va răspunde rapid cererii de reexaminare a legii bugetului, astfel încât să fie pus în aplicare programul de guvernare.