Pe Muntele Mic funcţionează singurul ratrac din lume, înmatriculat!

1672

Utilajul aparține omului de afaceri Romeo Dunca și a fost transformat într-un restaurant mobil pe șenile. De acolo se pot cumpăra minuturi şi tot de acolo se animează atmosfera pe pârtie, pe ratrac fiind instalat un pupitru pentru DJ.

Ratracul a costat 120 de mii de euro. Dunca l-a achiziționat pentru că nu a primit autorizație să construiască un restaurant, care să deservească turiștii care schiază pe pârtia Vâslanu.

„Sunt doar 13 în lume, este o chestie foarte scumpă. Pot să o mut unde vreau eu, are generator şi este independentă. Eu sunt în litigiu cu primarul, care avea obligația să-mi dea 2.000 mp să fac un restaurnat și o zonă administrativă, la baza pârtiei. Mi-a reziliat contractul în loc să-mi dea locația și atunci am ales soluția asta. Am înmatriculat-o. Este singurul ratrac înmatriculat din lume! Am scos autorizație de la DSV și primarul nu m-a autorizat. A spus că nu știe unde e Telescaunul Vâlsanu”.

Romeo Dunca a mai spus că în aceste zile se lucrează, sub supravegherea unei echipe din Elveţia, la scurtarea cablului de tensiune la telescaunul Vâlsanu. Instalaţia va fi funcțională la sfârşit de săptămână.
(Sebastian Dragomir)