Onco Help Timişoara şi Radio Reşiţa luptă la Timotion 2019 să ofere confort pacienţilor bolnavi de cancer!

790

Spitalul Onco Help Timişoara s-a înscris în cursa Timotion cu un proiect ce vine să îmbunătăţească condiţiile hoteliere pentru bolnavii din vestul ţării care suferă de cancer.

Acesta este un nou prilej pentru ca oamenii să fie generoşi şi să se implice în comunitate, pentru a contribui la împlinirea acestui obiectiv. În plus, fiecare participant va putea dona taxa de înscriere pentru acest proiect important.

Managerul Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdea a fost desemnat ambasadorul Onco Help Timişoara în cadrul maratonului Timotion, dar va concura și la maraton.

Sub sloganul Ei au construit un spital, Noi îi ajutăm să meargă mai departe!, Radio Reșița continuă astfel strângerea de fonduri pentru OncoHelp. Puteți să susțineți campania donând AICI

Decizia a fost luată de conducerea Onco Help Timişoara după succesul celei de-a patra ediţii a campaniei umanitare “Muzică pentru Viaţă”. Directorul Onco Help Timişoara Ioan Borugă explică:

În Laura am vazut un lider adevărat, un om care poate să mobilizeze comunitatea, un om care îşi poate mobiliza prietenii să participe la acest proiect de suflet. Şi de aceea m-am gândit la ea, pentru că este o persoană extrem de activă, face foarte mult sport, este un exemplu de urmat pentru că pe lângă această sumă noi dorim să promovăm şi un stil de viaţă sănătos. Mulţumesc echipei Radio Reşiţa pentru că au fost şi au rămas în continuare alături de noi, a mai declarat managerul Onco Help Timişoara.

Dorim, însă, în același timp, ca pe lângă adunarea fondurilor necesare realizării dotării spitalului, să promovăm un stil de viață sănătos, și să mobilizăm oamenii sufletiști, preocupați de binele semenilor aflați în suferință. Credem cu tărie că doar prin crearea unei comunități puternice și responsabile în jurul Asociației OncoHelp vom putea atrage atenția asupra situației bolnavilor de cancer, și vom putea astfel stimula dezvoltarea unor programe de prevenție și de sănătate, cu un puternic impact asupra societății“, a precizat managerul Onco Help Timişoara, Ioan Borugă.

La ora actuală, Centrul de Oncologie Onco Help tratează un număr mare de pacienți oncologici, nu doar din județul Timiș, ci și din județele Caraș – Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, iar numărul celor care se adresează Centrului este în permanentă creștere. În cadrul spitalului OncoHelp există un număr de 132 de paturi pentru spitalizare continua si 29 de paturi de spitalizare de zi , în condițiile în care beneficiază de tratament – în regim de spitalizare continuă și spitalizare de zi, în jur de 2.000 de pacienți/lună, iar numărul solicitărilor este în creștere.

Pacienţii din vestul ţării care beneficiază de tratament oncologic gratuit în cadrul Spitalului OncoHelp din Timişoara vor putea beneficia de condiţii de internare moderne. Aceste investiţii se pot realiza prin intermediul unui proiect ce a intrat în cursa Timotion. Paturile, saltele şi noptierele vechi din 2009 vor fi înlocuite cu o nouă garnitură de paturi electrice cu 3 funcţii, saltele impermeabile şi noptiere moderne. Pentru atingerea acestui obiectiv unitatea medicală are nevoie de 56 de mii de lei.

Daiana Roşca