FCSB, victorie chiar în ziua când s-au împlinit 32 ani de când Steaua câştigat Supercupa Europei

180

Vicecampioana a câştigat greu la capătul unui meci disputat şi tensionat în care s-au arătat trei cartonaşe roşii, două oaspeţilor şi unul ”roş-albaştrilor”.

FCSB a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 3-2 (1-1), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci din etapa a 25-a a Ligii I de fotbal.

FCSB a avut o ocazie bună de gol în min. 10, când Florinel Coman a reluat slab din poziţie ideală, iar Pigliacelli a prins. FCSB a deschis scorul în min. 27, prin Ioan Hora, care a reluat cu capul centrarea lui Romario Benzar din lovitură liberă. Universitatea a restabilit egalitatea în finalul primei reprize, din penalty, prin portarul Mirko Pigliacelli (39), după ce Mihai Pintilii l-a agăţat pe Nuno Rocha în suprafaţa de pedeapsă.

Craiovenii au preluat conducerea imediat după pauză, în urma golului marcat de Cristian Bărbuţ (46), după ce portarul Cristian Bălgrădean a respins şutul lui Nicuşor Bancu. FCSB a egalat imediat, prin Lucian Filip (48), care a fructificat o lansare de excepţie a lui Pintilii. Echipa antrenată de Mihai Teja a obţinut victoria dintr-un penalty transformat de Hora (84), după ce Renato Kelic l-a împins în careu pe Florin Tănase. Fundaşul craiovean a primit cartonaş roşu pentru infracţiune.

La scurt timp, arbitrul Marius Avram a mai eliminat câte un jucător de la fiecare formaţie, pe Dennis Man, respectiv Marius Briceag (ambii în min. 86), după o altercaţie.

Atacantul Carlos Fortes a debutat la Universitatea, intrând pe finalul jocului. El a primit însă cartonaş galben în min. 39, când se afla încă pe banca de rezerve.

Pigliacelli a marcat primul său gol în Liga I, după ce Universitatea a ratat cinci penalty-uri în acesta campionat (Mitriţă 2, Koljic 2, Fedele).

Fostul stelist Miodrag Belodedici a dat lovitura de start în acest meci, în ziua în care s-au împlinit 32 ani de când Steaua câştigat Supercupa Europei.

În tur, Universitatea a învins cu 2-1.

FCSB e neînvinsă de patru etape, în care a obţinut două victorii şi două egaluri. Universitatea venea după patru etape fără înfrângere (trei victorii, un egal).

sursa foto: www.telekomsport.ro