Proiectul care prevede ridicarea unei noi grădinițe în cartierul reșițean Moroasa a fost reluat după mulți ani. Construcția a fost folosită în ultima perioadă ca și parcare pentru mașini.

Deoarece construcţia a fost lăsată în paragină va fi nevoie şi de consolidarea structurii de rezistenţă. Lucrările au fost atribuite unei firme din Reşiţa, aceasta fiind şi singura ofertantă. Pe finele anului trecut au fost efectuate lucrări de igienizare, însă din cauza condițiilor meteo au fost stopate. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării. Valoarea iniţială a investiţiei a fost de 10 milioane de lei, buget care va fi depăşit urmare a unor situaţii neprevăzute.

“Adoptarea ordonanței de urgență nr. 114, din 29 decembrie 2018, a schimbat anumite proceduri. Salariul minim în construcție a crescut și astfel au trebuit schimbate toate devizele, raportările către Ministerul Dezvoltării, iar noua sumă trecută prin hotărâre de Consiliu Local. Surpriza neplăcută o reprezintă creșterea prețului manoperei, fapt pentru care s-a depășit substanțial suma alocată de către Minister. Depășirea acestor bani va fi suportată de către Primărie, din bugetul propriu și este de peste 1 milion de lei. Fiind o investiție multianuală, va avea loc, cel mai probabil și o reactualizare a prețurilor materialelor până în 2020, lucru ce ar putea ridica contribuția municipalității la aproximativ 2,5 milioane de lei,” a precizat city managerul Reșiței, Paul Vasile.

Grădinița cu program prelungit va avea o bucătărie cu sală de mese, dormitoare și săli de activități. În paralel va fi inclusă și o grupă de creșă. Lucrările sunt programate să reînceapă în a doua jumătate a lunii martie.

Răzvan Todor