Bătrâni ţinuţi în condiţii inumane într-un azil improvizat din Banat

1051

Mai mulţi bătrâni de la azilul din localitatea timişeană Liebling, au fost mutaţi la Spitalul Orăăenesc din Deta, din cauza condiţiilor improprii în care trăiau.

ISU Timiş a intervenit în operaţiunea de mutare a bătrânilor după ce Direcţia de Sănătate Publică a constatat că în unitate condiţiile erau insalubre şi nu corespundeau unui trai decent. Din cei 11 bătrâni instituţionalizaţi, doar opt au acceptat să fie trasportaţi la Deta, spune purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Echipe ale DSP, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratului de Muncă şi Poliţiei Timiş au făcut verificări la azil. Echipele au găsit pe lângă murdărie, pereţi plini de mucegai, lenjeria de pat murdară, lipsa unei săli de servire a mesei şi a asistentului medical, vase şi veselă spălate într-un lighean, iar bătrânii stăteau câte trei-patru în cameră, la comun, femei şi bărbaţi.

Inspectorii OPC au luat decizia închiderii căminului pentru că viaţa, sănătatea şi siguranţa vârstnicilor erau grav puse în pericol.

RADOR