Astăzi a avut loc şedinţa de bilanţ la Centrul Eparhial din Caransebeș

112

Astăzi a avut loc la Centrul Eparhial din Caransebeș o ședință de bilanț și de conturare a noi proiecte ce se doresc implementate anul acesta în Eparhia Banatului Montan. În baza propunerilor comisiilor permanente, plenul Adunării eparhiale a Episcopiei Caransebeşului a adoptat hotărâri menite să dezvolte activitatea eparhiei în toate sectoarele de activitate în anul 2019.

Ședința ordinară a Adunării Eparhiale a început cu o slujbă de Te Deum oficiată de un sobor de preoți, în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, la Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, aflată în curtea Centrului eparhial din Caransebeș.

În continuare, membrii forului deliberativ eparhial au asistat la prezentarea raportului general din toate sectoarele și departamentele administrației eparhiale pe anul 2018, expus de către părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al eparhiei.

După prezentarea raportului, preşedintele adunării, Părinte Episcop Lucian, a împărţit celor cinci comisii de lucru rapoartele sectoarelor Administraţiei eparhiale spre a fi dezbătute şi elaborate procesele-verbale cu propuneri pentru anul 2019. Comisiile de lucru s-au retras pentru dezbateri, iar la reunirea în plen membrii Adunării eparhiale au ratificat hotărârile propuse de comisiile de specialitate. Preşedintele adunării a supus la vot toate cele discutate, precum şi deciziile consemnate în scris pe care adunarea le-a votat în unanimitate.

Adunarea eparhială este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei. Adunarea eparhială se compune din reprezentanţii aleşi ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni, cu o viaţă morală şi religioasă demnă de un creştin, care au candidat cu binecuvântarea (aprobarea scrisă) a ierarhului locului.