Poliţiştii timişeni i-au umplut de amenzi pe şoferii imprudenţi

Poliţiştii timişeni au acţionat pe raza intregului judeţ în scopul combaterii încălcării normelor rutiere. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 130.000 lei.

În noaptea de 31 ianuarie, polițiștii judeţului Timiş au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, la data de 31 ianuarie, între orele 09.00 – 11.00, au fost organizate acțiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică și rutieră.

Efectivele au acţionat pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Au fost legitimate 1873 de persoane şi verificate 1529 de autovehicule.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 418 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 131.988 lei.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 14 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi

vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 25 certificate de înmatriculare.

Totodată în urma activităților desfășurate au fost depistate 4 infracțiuni flagrante.

De același autor

Related Articles