DSP Caraş-Severin va primi 500 de doze de vaccin antigripal

Vaccinul antigripal nu se mai găseşte deloc în farmaciile din judeţul Caraş-Severin. Dacă până săptămâna trecută vaccinul putea fi comandat cu ajutorul farmacistului acum serul este complet indisponibil, deoarece stocul a fost epuizat şi din depozitele marilor companii farmaceutice!

Tot mai speriaţi de numărul mare de victime produse de virusul gripal la nivel national, cetăţenii din municipiul Reşiţa caută cu disperare vaccinul antigripal pentru a se proteja de această boală. Surpriză însă, acesta nu mai poate fi comandat din farmacii pentru că a fost epuizat şi din depozitele marilor companii farmaceutice. Am testat chiar noi acest lucru.

În prima farmacie în care am intrat ni s-a spus clar că nu avem nicio şansă să-l găsim, e mult prea târziu, ne atrage atenţia farmacista care în loc de vaccin ne recomadă vitamina C. Şi totuşi nu renunţăm atât de uşor,încercăm la o alta farmacie. Din păcate am primit acelaşi răspuns: în depozitul nostru nu mai avem acest vaccin, încercaţi la medicii de familie, ne recomandă un alt farmacist.

Salvarea ar putea veni de la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin. Aici vor ajunge în câteva zile 500 de doze de vaccin antigripal, după cum ne-a confirmat şeful DSP Dănila Miloş.

“Am luat legătura cu medicii de familie. Şi vă asigur că în judeţul nostru vor ajunge cel târziu săptămâna viitoare 500 de doze de vaccin antigripal. Din fericire, noi la acest capitol stăm bine faţă de alte judeţe, până acum am avut confirmat un singur caz de gripă. Continuăm să informăm cetăţenii pentru că imunizarea este singura soluţie care ţine cu adevărat gripa la distanţă”, ne-a declarat şeful DSP Caraş-Severin.

Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin recomandă tuturor cetăţenilor să nu apeleze la tratamente luate după ureche, ci la cel mai mic semn de boală se să adreseze, de urgenţă medicilor!

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles