Peste 100 de mistreţi în cătarea puştii magnaţilor lumii, în acest sfârşit de săptămână, în Banat

1704

Pregătirile sunt în toi pe domeniul de vânătoare proprietate privată al omului de afaceri Ion Ţiriac de la Ersig din Caraş-Severin. Zilele acestea se caută gonaşi, se obţin autorizaţii, se face tot ce este necesar pentru ca organizarea acţiunii să fie completă. Pentru bunul mers al lucrurilor, organizatorii au asigurat şi prezenţa la faţa locului a medicilor veterinari. Conform lui Nicolae Crista, directorul DSVSA Caraş-Severin, la intrarea pe domeniu va fi amenajat un filtru sanitar, iar carcasele de mistreţ recoltate vor fi supuse analizelor de laborator pentru depistarea trichinelozei şi a pestei porcine:

Dacă rezultatele vor fi bune, o parte din carne revine gonacilor şi o alta va ajunge pe mesele centrelor sociale din judeţ.

Amintim că, vânătoarea anuală a omului de afaceri Ion Ţiriac se va consuma sâmbătă, 2 februarie pe domeniul de 700 de hectare achiziţionat în urmă cu doi ani de fostul tenismen, de la Paul Lambrino sau Prinţul Paul de România, unde sunt aşteptaţi să sosească milionari şi manageri de top din Europa pasionaţi de vânătoare.

Domeniul de la Ersig, în suprafaţă de peste 900 de hectare, i-a fost retrocedat prinţului Paul de România, însă acesta i-a vândut omului de afaceri Ion Ţiriac 700 de hectare. Preţul nu se cunoaşte cu exactitate, însă la momentul tranzacţiei s-a vehiculat suma de 2,1 milioane de euro. Restul de 200 de hectare din domeniu i-au fost concesionate de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului şi Feleacului. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: romaniatv.ro