Caraş-Severin: Drumarii iau măsuri pentru deszăpezire, în contextul avertizărilor meteo de viscol

Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin a transmis, marţi, tuturor operatorilor responsabili cu deszăpezirea să ia măsuri din timp pentru evitarea unor situaţii neplăcute, având în vedere Codurile Galbene de ninsoare şi intensificări ale vântului, emise de meteorologi pentru judeţul Caraş-Severin în perioada 22 – 23 ianuarie.

“La ora actuală, pe DJ 582 Reşiţa-Brebu – Nou, DJ 582E Prislop – Semenic şi DJ 608A Caransebeş – Muntele Mic se acţionează cu utilajele din dotare pentru menţinerea viabilităţii rutiere. De asemenea, după încetarea viscolului se va proceda la răspândirea materialului antiderapant. Pe celelalte drumuri judeţene, traficul se desfăşoară, la aceste ore, în condiţii normale. Pe parcursul dimineţii, la Comandamentul de iarnă, s-au semnalat zone cu polei pe două drumuri judeţene, şi anume, DJ 572 Comorâşte – Vermeş – Limită de judeţ Timiş şi DJ 586A Dognecea – DJ 581 (Secăşeni). Operatorii au fost anunţaţi cu privire la acest aspect, iar situaţia s-a remediat în scurt timp”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Mădălina Cotoc.

Una dintre avertizările de tip Cod galben, cu valabilitate între 22 ianuarie, ora 16:00 – 23 ianuarie, ora 10:00, vizează în principal Munţii Banatului şi cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali. Va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80-90 km/ h, zăpada fiind spulberată şi troienită, condiţii în care vizibilitatea va scădea semnificativ. În restul judeţului, local se vor semnala ninsori însemnate cantitativ, cu depuneri consistente de zăpadă.

“Recomandăm conducătorilor auto ca înaintea efectuării oricărei deplasări sau pentru sesizarea unor situaţii legate de activitatea de deszăpezire şi combaterea poleiului, să se sune la Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Comandamentul de iarnă – 0255/213212, Drumurile Naţionale – 0255/513131 (Caransebeş) şi 0252/361451 (Orşova), sau să viziteze site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la secţiunea – harta rutiera, aplicând recomandările de aici”, a afirmat Mădălina Cotoc.

De același autor

Related Articles