Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă a unui tânăr de 21 de ani, din Iancu Jianu, Olt, dat în urmărire de autorităţile italiene pentru furt calificat.

Olteanul este acuzat că, împreună cu alte şase persoane, a spart zidul unei bănci cu tractorul şi a furat un bancomat în care se afla suma totală de 120.000 de euro. La acţiunea de prindere a suspectului au participat ofiţeri ai Serviciului de Investigații Criminale, dar şi luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, informează Gazeta de Sud.

Potrivit IPJ Olt „polițiștii au depistat un tânăr, de 21 de ani, din comuna Iancu Jianu, urmărit internațional de autoritățile judiciare italiene pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, prejudiciul cauzat fiind de 120.000 de euro. În fapt, bărbatul era căutat, întrucât la data de 27 aprilie 2018, în complicitate cu mai alte șase persoane, ar fi pătruns într-un depozit din Italia, de unde ar fi sustras un tractor și un autovehicul. Folosind aceste vehicule, bărbatul și ceilalți complici ar fi spart zidul unei bănci de unde ar fi sustras un bancomat și suma de 120.000 de euro“.