Foarte multe persoane din Caraş-Severin şi-au petrecut Crăciunul în secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa. Medicii şi asistentele nu au avut nicio clipă de pauză, fiind solicitaţi să intervină la tot felul de cazuri.

Cele mai multe consultaţii au fost pentru infecţii respiratorii, specifice sezonului, fiind vorba în special de copii şi vârstnici, însă s-au înregistrat şi cazuri de urgenţe cardio-vasculare. De asemenea, a crescut şi numărul internărilor, cu 15% – 20%.

La Unitatea de Primiri Urgenţe au mai ajuns şi pacienţi cu traumatisme, din diverse cauze, dar şi trei pacienţi cu hipotermie. Totodată, s-au prezentat şi pacienţi cu probleme digestive, numărul acestora fiind, spre deosebire de anii trecuţi, mult mai mic. În schimb numărul persoanelor care au primit îngrijiri medicale pentru că au băut fără măsură a fost mai mare decât în mod normal.

Pentru că sărbătorile nu s-au încheiat, medicii vin cu o serie de recomandări pentru populație: evitarea exceselor alimentare, consumul moderat de alcool, alimentație bogată în fructe și legume, consum de lichide calde și evitarea automedicației.

În ceea ce privește nașterile, în 25 decembrie, o reșițeancă a adus pe lume o fetiță de 3,300 kg, iar în a doua zi de Crăciun la maternitatea spitalului s-au născut doi copii, un băiețel și o fetiță, de 3,490 kg, respectiv 3,280 kg.

Daiana Roşca


Daiana Rosca
Lucrez în mass-media de la 16 ani. Am cochetat cu televiziunea, cu presa scrisă, dar radioul îmi curge prin vene şi nu mă văd facând altceva. Sunt o leoaică ambiţioasă şi plină de viaţă. Mă consider sufletul redacţiei pentru că pun suflet în tot ceea ce fac şi reuşesc de fiecare dată să-i fac pe colegi să râdă chiar şi în cea mai mohorâtă zi. Iubesc oamenii şi mă bucur să descopăr în fiecare zi lucruri noi.