Un accident de circulație soldat cu 10 răniți a avut loc duminică, 16 decembrie, pe DN1,  pe centura ocolitoare a orașului Avrig. Conform datelor furnizate de Poliţie, accidentul a fost provocat de un şofer de 22 de ani, din Braşov, aflat la volanul unui turism care a efectuat o depăşire, iar la revenirea pe banda sa a derapat şi a intrat pe contrasens, lovindu-se de unul dintre microbuze şi un autoturism. Microbuzul lovit a ricoşat în cel de-al doilea a transmis Agerpres.

Având în vedere numărul mare de ocupanți, la nivelul județului Sibiu a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune alertarea tuturor echipajelor medicale SMURD și SAJ disponibile din zonă.

Ambulanţele au transportat la spitalele din Sibiu zece răniţi, dintre care unul intubat, în urma accidentului produs duminică pe DN1 la Avrig, în care au fost implicate două microbuze şi două autoturisme, a anunţat purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Cristina Criveanu.

“Zece victime, dintre care una intubată, preluate de către echipajele medicale şi încă opt care nu au nevoie de îngrijiri medicale. S-au prealertat spitalele din Sibiu”, a declarat reprezentanta ISU Sibiu.

Şoferul vinovat de accident este un tânăr de 22 de ani, din Braşov, care se îndrepta duminică dimineaţa, spre Sibiu, pe DN1, pe centura ocolitoare a oraşului Avrig. Acesta a depăşit un autoturism, iar la revenirea pe banda sa a derapat şi a pătruns pe contrasens, intrând într-un microbuz şi pe urmă în alt autoturism. Microbuzul lovit a ricoşat în alt microbuz.